Elzéard en onderwijs

Insert Content Template or Symbol

Onderwijskundig leiderschap

Waar worden jouw leerlingen aan herkend? Wat maakt jouw school bijzonder?

Scholen zitten vol met regels en procedures. Bepaalt het systeem de manier van werken? Welke school wil je zijn en voor wie? Welke impact maakt je school op de maatschappij? Elzéard leert scholen om te werken vanuit een scherpe visie, een missie en een identiteit. Samen bepalen we de waarden waaruit de school werkt en we helpen om dat naar de praktijk te vertalen. Als visie, missie, waarden en gedrag congruent worden dan wordt je school een magneet voor nieuwe studenten en docenten die onderdeel willen worden van een positieve beweging.

Leergang
Opbouw:        8 sessies
Duur:               6 maanden
Deelnemers: 6 - 12
Locatie:           in-house
Prijs:                Op offertebasis

Gratis pdf bekijken

Moedig onderwijzen

Waar worden jouw studenten aan herkend? Wat maakt jou als docent bijzonder?

Het onderwijs verandert. Drie belangrijke trends in het huidig onderwijs zijn gepersonaliseerd leren, coachend doceren en het ontstaan van ‘leer collectieven’. Deze ontwikkelingen vragen om coachvaardigheden van de docent en ervaring met de effectiviteit van gezamenlijk leren. Ook scholen die leren vormgeven met levensechte praktijkopdrachten vragen coachvaardigheden van hun docententeam. De Elzéard Academie biedt je de mogelijkheid om het nieuwe lesgeven direct op je eigen werkplek binnen jouw school in praktijk te brengen. Al doende leren!

Leergang
Opbouw:       8 sessies
Duur:               6 maanden
Deelnemers: 8-16
Locatie:           in-house
Prijs:                Op offertebasis

Gratis pdf bekijken

Lekker leren

Wat wordt jouw bijdrage aan de samenleving? Wat heb je nodig?

Op school wordt vaak geleerd dat je iets eerst tot in de puntjes moet hebben geleerd voordat je aan de slag kan gaan. Daar is niets mis mee, maar het kan je ook beperken.
De belangrijkste vaardigheden voor de 21ste eeuw zijn aanpassingsvermogen, het vermogen nieuwe dingen te leren en het vermogen je niet uit het lood te laten slaan door onbekende situaties. Dit leer je veelal niet. Het gaat dan om zelfleiderschap en zelfontplooiing. De Elzéard Academie biedt je deze mogelijkheid wel. Jij aan het roer van je eigen opleiding. Zelf keuzes durven maken. Wacht niet en laat je inspireren.

Leergang
Opbouw:        8 sessies
Duur:                6 maanden
Deelnemers:  6 - 12
Locatie:            School/Elzéard
Prijs:                  Op offertebasis

Proeverij

Even kennismaken

‘The proof of the pudding is in the eating’ zegt een oude Britse wijsheid. Oftewel, we kunnen er veel over praten maar leren en leren en leren hebben het meeste effect door ervaren en ondervinden! Die gelegenheid krijg je in onze proeverij. Uiteraard doen we jou en onze leergangen hiermee te kort want moedig leiderschap ontwikkel je niet zo maar. Maar je krijgt wel een beeld, en vooral een gevoel bij wat het jou zal brengen om je talent in de schijnwerpers te zetten en onbevangen te zijn in leven en werk. Twee coaches van Elzéard vertellen het inspirerende verhaal achter onze Academie en doen met jou in een groepje mede-geïnteresseerden enkele prikkelende oefeningen. Daarna weet je of je onze community wilt gaan versterken en neemt onze reis een aanvang. We zien je graag want je bent nodig!

Sessie
Opbouw:         1 sessie
Duur:                 2 – 4 uur
Deelnemers:  8 - 12
Locatie:            inhouse/online
Prijs:                  € 270,--