Mensen zijn niet louter rationeel en op zichzelf gericht, We zijn hyper-sociale complexe primaten en zullen ons altijd op complexe manieren gedragen. We moeten liefhebben, we moeten erbij horen, we hebben iets nodig. Een van de krachtigste manieren waarop we contact kunnen maken met anderen is door middel van vriendelijke daden. Vriendelijkheid betuigen is een van onze belangrijkste manieren om sociale banden op te bouwen: zo overleven we. De vraag is: hoe cultiveer je vriendelijkheid op macroniveau? Hoe creëer je empathie op schaal? Je kan het doen door mensen uit te nodigen persoonlijk betrokken te raken, door een beweging te creëren. Vriendelijkheid als een integraal onderdeel van je cultuur. Vriendelijkheid is besmettelijk en als niets anders het waard om te verspreiden.


Bekijk ook onze andere blog posts

Proeven?